Wie als werkgever te maken krijgt met verzuim door een ingrijpende, levensbedreigende ziekte zoals kanker heeft naast plichten ook zijn zorg. Hoe ga je goed om met de tot voor de ziekte kwalitieve medewerker? Hoe zorg je dat de relatie goed blijft om terugkeer mogelijk te maken? Hoe bevorder je duurzaam herstel ook als terugkeer naar huidige functie door beperkingen niet meer mogelijk lijkt?

“In het terugkeren naar mijn werk na de behandeling voor kanker had ik niet door dat mijn frustratie over wat mij is overkomen en wat niet (meer) lukt mijn herstel ernstig belemmerde. Ook mijn leidinggevende, die het beste met mij voor had, zag dat niet. Bewust Verder heeft mij geholpen mijn beperkingen te ontdekken, accepteren en nieuwe mogelijkheden te zien waardoor terugkeer naar werk sneller en beter ging. Goed voor mij én goed voor mijn werkgever!”

De langdurige uitval is voor u beiden een onvoorziene, forse tegenvaller. Als werkgever wilt u alle ruimte geven voor hersteld, maar het werk gaat door met de kosten van doorbetaling en voor vervanging. U probeert regelmatig contact te houden al is het contact begrijpelijk toch merkbaar anders dan ‘op het werk’.

Duurt het herstel langer en is werken niet of nauwelijks mogelijk dan kan daarbij de relatie onder druk komen te staan. Soms voor je het weet raak je onbedoeld uit relatie met elkaar. Jammer, want juist wederzijds openheid en vertrouwen is van belang voor het werken aan duurzaam herstel en voorkomt een (juridische) strijdt met alleen verliezers. Dat is niet wat u wilt en wenst dat gebeurt. Helaas wel vaak de praktijk!

Bewust Verder biedt professioneel, ervaringsdeskundige loopbaan-coaching om tot een voor beiden optimaal begrip en bevredigende oplossing te komen. Dat voorkomt dat de duurzame werk)relatie onbedoeld onder druk kan komen te staan door wettelijke verplichtingen en tegenstrijdige zakelijke of persoonlijke belangen. Wat uiteindelijke tot voor beiden een onbevredigende situatie leidt.

Bij grotere organisatie met een intern of extern verzuim-/personeelsdiensten werkt Bewust Verder samen en is daarop vanuit eigen specialisme aanvullend en onderscheidend.

Wilt u Bewust Verder en de optimale werkomstandigheden voor één van medewerkers die aan het overleven is?

Maak vrijblijvend kennis met Bewust Verder door het invullen van het contactformulier, door te mailen naar mail@bewustverder.nl of bel 06-12854832

“Altijd bereikbaar voor overlevers”